Ma megcsináltam a második, nagyobb szelet marhát. Kicsit meg is fogadtam Eszter és Ricsi tanácsát, meg kicsit nem is. Péntek este áttettem a fagyasztóból a hűtőbe a husit, hogy felengedjen. Szombat reggel aztán bedörzsöltem borssal, majd nyakon öntöttem olajjal. Megmasszíroztam, aztán celofán, vissza a hűtőbe. Hétfő este aztán forró serpenyőbe vágtam. Másfél perc nagy lángon, mindkét oldalán, aztán tíz-tíz perc kis lángon fedővel párolva.
"Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát, ..."
Mikor kivettem a barna szósz szinte tökéletes volt az alján. Kapri bogyóval, és Zsófi által sütött friss házi zsömlével fogyasztottam. Egyre jobb lesz a marhám. Tovább kísérletezem.
Köszi szépen a tanácsokat, az olajos pác tényleg sokat segített. Továbbiakban is fogom alkalmazni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése