2011. július 18., hétfő

Autóbérlés Nicosiában

Ha az ember nyaralni megy, gyakran merül fel az igény autóbérlésre. Szinte mindenhol, ahol eddig jártam, az autókölcsönzők „dombornyomott” azaz valódi hitelkártyát kérnek, hogy beterhelhessék a kauciót az ügyfél számlájára. Sajnos a legtöbb bankkártyás visszaélés a bankok statisztikái szerint éppen az autókölcsönzőknél fordul elő.

Az igazi probléma abból adódhat, hogy bizonyos nemzetközi autókölcsönző portálok engedik a foglalást egyszerűbb nem „dombornyomott” kártyával is, így aztán könnyen előfordulhat, hogy ott állunk az autókölcsönzőben karnyújtásnyira a lefoglalt autótól, amit megfelelő kártya hiányában nem vihetünk el. A helyzetet súlyosbítja, hogy a leemelt előleg visszaszerzéséért a nyaralás után még lehet, hogy külön harcolnunk kell.

A megoldás, ha az ember Nicosiába jön nyaralni a Sixt autókölcsönző helyi irodája. Az iroda a Limassolba/Larnakába vezető úton található. Mivel ez egy kis iroda, csak akkor vannak ott, ha van internetes foglalásuk. Az autót minimum 24 órával előre le kell foglalni, de korrektek, kedvesek, nem kérnek előleget, sem „dombornyomott” kártyát. A honlapjukon feltüntetett árak sajnos az átlagnál kicsit magasabbak, de a rizikómentes foglalás miatt szerintem megéri őket választani. Akik pedig nem szeretnek sokat fizetni, de szeretnek rulettezni, azok megpróbálkozhatnak az Economy Car Rental oldalán, ahol nicosiai felvételt állítva be, van esély, hogy a Sixt-et dobja a gép, mint helyi partnert. Ha pedig nem, akkor még mindig vissza lehet mondani a foglalást, és kezdeni előröl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése