2011. július 12., kedd

Jelentjük élünk


Akár a Governor's beach nagy fehér szikláján is napozhattunk volna, mikor az Evangelos Florakis katonai bázison felrobbant némi arab lőszer. A robbanás szinte elsodorta a fél Ciprus energiaellátásáért felelős Vassiliko erőművet.


Mindez magyarul és angolul is a helyi hírekből.

Érdekes módon a magyar hírek, összevetve a helyiekkel, alig torzítanak. Lehet, hogy mindaz a sok borzalom igaz lenne, ami a híradóból folyik?

Szerencsére éppen ébredeztünk, kb 60 kilométerrel odébb lévő otthonunkban, így aztán mindenki jól van.

Az eset tegnap történt azóta az áramellátás kicsit akadozik, de nem vészes a dolog. Katasztrófaturisták inkább ne szálljanak repülőre.

5 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Mi jövő héten szeretnénk menni Larnaca-ba nyaralni, de kicsit elbizonytalanodtunk az áram és a vízellátást illetően.

    Mennyire súlyos a helyzet? Érdemes-e megfontolni?

    Előre is köszi...

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Napi két órára állítják le (általában dél körül) az áramot. Nem kellemes, mert a legnagyobb melegben nincs légkondi, de a tengerparton túl lehet élni :) Emiatt ne mondjátok le az utazást. Az üzletek egy része pedig generátorokkal áramot termel ekkor, így nem áll le az élet. Szerintem a szállodák is találtak már valamilyen megoldást. Én a vízkorlátozást eddig nem érzékeltem.

    VálaszTörlés
  3. Szia,

    Gyertek nyugodtan nyaralni. Az áram kimaradásokat régiónként szabályozzák. Pontosan nem tudom, hogy hogyan, de előfordulhat, hogy a turista övezetekben nem is kapcsolgatják. A nagyobb szupermarketeknek - és gondolom a szállodáknak is - pedig vannak generátoraik, így aztán jó eséllyel az egészből semmit nem fogtok észlelni. A vízkorlátozásból pedig semmit nem észleltünk, annyira, hogy a hétvégén a szállodában, ahol voltunk a medence is fel volt töltve.

    Jó nyaralást!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok,

    Köszi szépen, megnyugtattatok minket :)

    Kellemes további kint tartózkodást kívánunk nektek!

    Timi

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük :) Jó utat, kellemes nyaralást!

    VálaszTörlés