2011. június 27., hétfő

Merülés, strand, meleg

Hétvégén megint sikerült kicsit kiszabadulni a mókuskerékből. Szombaton délután voltam végre ismét merülni. Sikerült összehozni egy öt órás maratoni túrát. Ennek több szempontból is örültem. Egyrészt sikerült átlépnem a plusz két baros határt, és lemennem 22 méterre. Érdekes, hogy húsz méter alatt a víz érezhetően jóval hidegebb, de szinte egyik méterről a másikra.

Az elért mélységen túl, külön öröm, hogy ott volt Alex, aki tartott nekünk egy kis gyakorlati mentő oktatást. Szóval amolyan búvármentés és elsősegély gyakorlati órán is részt vettem.

A harmadik dolog, aminek szintén örülök, hogy találkoztam Argirissel, aki szigonyos vadász, és megígért, hogy elvisz magával vadászni. Már várom nagyon.

Vasárnap aztán elmentünk a Makenzie beach-re. Ez a strand Larnacában van, az egyik legkönnyebben elérhető strandok egyike. Ráadásul külön bája, hogy közvetlenül a strand felett szállnak le a repcsik. A part egyébként homokos, és sekély. Ezért aztán szinte mindig tömeg van.


Még jó, hogy lehajolt.


Tagadhatatlanul itt a ciprusi nyár, ami sokszor negyven, időnként ötven fokot jelent. Ezért aztán felszerelkeztünk mindenféle védelmi eszközzel. Többek közt vettünk jó nagy faktorszámú naptejet, valamint csinos tökfödőket.


Itt jegyezném meg, hogy először a kapcsolatunk során valamiben végre egyezett az ízlésünk.

Lehet méltatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése