2011. április 12., kedd

Yellow Slip

Ma reggel beadtuk Yellow Slip utáni igényünket. A Yellow Slip nem más, mint az ideiglenes tartózkodási engedély ciprusi megfelelője. Mindennek szinte semmi értelme, hiszen EU-n belül ez az egész csak úri mulatság. Legalábbis az én szememben. Az egyetlen értelmes indok az, hogy a szomszédos iskolában tartandó görög órák ingyenesek azoknak, akik rendelkeznek ilyen papírral. A kurzust az EU támogatja. Ezt a mondatot az első órán tanították.

Szóval Yellow Slip. Az egész úgy kezdődött, hogy az elmúlt hétfőn kiderült, hogy szükségünk lesz rá. Zsófi letöltött a netről egy kazal nyomtatványt, amit kitöltöttünk, majd kitöltettünk munkaadóinkkal. Ezután elmentünk fényképészhez, igazolványképeket beszerezni. Ezekkel Zsófi elballagott az Immigrésön ofiszba(Bevándorlási hivatal), ahol közölték vele, hogy a) csak személyesen lehet intézni b) kell egy igazolás az egészségbiztosítótól is, c) még egy papírt ki kell töltenie a munkáltatónak.

Tehát másnap még egy papírt kitöltettünk munkaadóinkkal. Aztán elmentünk mindketten az egészségbiztosítóhoz, ahol kiállították az igazolást, Ma reggel pedig visszabattyogtunk immáron kéz a kézben a bevándorlási hivatalba. Közel egy óra várakozás után leadtuk a papírokat. Kaptunk róla elismervényt. Állítólag egy héten belül lesz eredmény. Most várakozunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése