2011. április 5., kedd

Posziék

Múlt héten vendégeink voltak, aztán meg mi mentünk haza. Ez az oka annak, hogy eddig nem jelentkeztünk. De most pótoljuk, mert van ám mit.

Szóval, március végén ellátogatott hozzánk Zsanett és Poszi. Hoztak egy csomó pálinkát, már csak úgy lakbér gyanánt, mi meg jól megtúráztattuk őket cserébe mindenféle jó helyen.


Péntek hajnaltól szerda hajnalig voltak nálunk. Ráadásul (szerencsére) pénteken nekünk munkaszüneti nap volt. Az első két napot Ayia Napa környékén töltöttük. Fő attrakcióként huszonnyolc forintos úszógumikból építettünk kiváló úszó-alkalmatosságot. Nagyon jól sikerült. Egy átlagos líbiai család simán eljutna rajta Krétáig, Máltáig, ne adj Isten Szicíliáig.


Vasárnap az északi részen túráztunk. Először elmentünk Szent Hilarion várába, aztán Kireniában ebédeltünk. Ebéd után megnéztük Kirenia várát. Itt még mi sem jártunk korábban. A várban látható egy kétezer éves hajóroncs, amit a kikötőtől nem messze találtak meg. A hajóroncs mellett panoptikum jellegű kiállításokkal mutatják be a vár, és a környék történelmét. Ergo itt is ott is látható egy-egy porosodó bábu, némi angol ismertető felirattal. A belépő nem volt drága, de a várudvarban ittunk egy cappucinot jó pénzért.


Hazafelé útba ejtettük azt a kivilágított zászlót, ami olyan jól látszik az erkélyünkről. Épp naplementekor érünk oda, hogy az élmény tökéletes legyen. Este aztán jól megkóstoltuk a pálinkát, amihez Peti gitározott skype-on nekünk egy kicsit. Ezúton is köszönjük neki a közreműködést.


Hétfőn és kedden szabadjára engedtük vendégeinket, akik kocsit béreltek, hogy utazgathassanak kedvükre. Szerda hajnalban aztán elbúcsúztunk, hogy szombaton este ismét összefuthassunk egy rövid időre.


Legközelebb az összefutás körülményeiről, meg az otthonlétről mesélek. Maradjatok vonalban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése