2011. január 9., vasárnap

Élménybeszámoló

Karácsony nulladik és első nap
Malév szendvics, pálinka, vajas lekváros kifli, kávé, tiramisu, gomba leves, sajtkrém leves, töltött kápi, csülök, húsleves, kijevi jérce, töltött kápi, Bock Ermitage, Aszu törköly, Commandaria, húsleves, töltött kápi, rántott husi, halászlé, tiramisu, mama bejgli, datolya pálesz, halászlé, Commandaria, sült malachusi, tgsüti…

Valahogy így nézett ki a gyomrom számára az első két otthon töltött nap. A lista persze korántsem teljes, inkább csak tájékoztató jellegű.

Ezen a két napon találkoztunk szüleinkkel, testvéreinkkel, nagyszüleinkkel, és rokonságunk jelentős részével. Jó volt újra látni mindenkit. Annak ellenére, hogy tényleg nagy rohanás volt, úgy gondolom, nagyon jól sikerült a karácsonyunk.

Kultúrdzsentri
Az ünnepek között sikerült eljutnunk színházba kétszer is. A jegyeket ajándékba kaptuk, ezúton is köszönjük.

Az első darab a Thaliában Coelho tizenegy perc című könyvének adaptációja volt. A könyvet nem olvastam, de a darab után nem is vágyom rá különösebben. A produkció nagyon gyengére sikerült, nem ajánlom senkinek. És szerintem a sztori is sablonos, bár elhiszem, hogy könyvben jobb lehet. De ez persze csak az én véleményem.

A második a Madáchban a Jézus Krisztus szupersztár volt. Be kell valljam, nem szeretem a Broadway musical szuperprodukciókat. A darab mégis nagyon jó volt. A díszletek, a tánckar, a színészek, a koreográfia, mind-mind nagyon tetszett. Száraz Tamás mint Júdás még ebből is kiemelkedett. Ha szereted a musicaleket, mindenképpen nézd meg!

Bor – Pálinka – Szilveszter
Otthonlétünk alatt három különböző partin is sikerült részt vennünk. Először Sanyiéknál voltam Gödöllőn egy borozós, főzős összejövetelen. Boroztunk, ők pedig céklás rizottót főztek közben. Csak hármasban voltunk, illetve három és felen, ha beszámítjuk, hogy Kata állapotos. Persze a gyerek nem ivott.

Még aznap, a rizottó után csatlakoztam egy másik buliba, Lacánál. Az otthoni kisüsti pálinkafőzés rejtelmeiről és buktatójáról tartott kiselőadást Andris, majd pálinka kóstolás következett. Az előadásnak sajnos csak az utolsó egyharmadára sikerült odaérnem.

A partysorozatot a szilveszteri buli zárta Solymoson. Melynek csúcspontján Sanyi betolt egy Tiramisu likőr-Krauter likőr koktélt. Egy barátja pedig videót készített róla. Volt még gitárforrasztás a padláson, meg persze privát tűzijáték. A buli egy részéről csak meséltek.

Itt jegyezném meg, hogy legnagyobb sajnálatunkra nem mindenkivel tudtunk összefutni, akivel szerettünk volna. Remélem, legközelebb pótoljuk.

Makacs sárkány
Vezetni megint a sárkányt olyan volt, mint szexelni az exxel. Ösztönösen tudtam, hová kell nyúlni, hogy jó legyen. Kicsit megkopott, kicsit rozogább, mint az emlékeimben élt, cserébe én se nyomtam már úgy, mint régen.

Mindezeken felül persze a rohadt dög meg is makacsolta magát, és kétszer is nemtetszését fejezte ki. Az első eset, tessék, lehet röhögni, sikerült belezárnom az autóba a kulcsot. Úgy, hogy járt a motor. Persze hogy reálisan ilyet nem lehet, és kenegethetném a dolgot Riasztós Csabira, akinek az anyukája azon a szép téli reggelen nagyon sokat csuklott. Egyértelműen látszik, hogy a riasztó környéki elektromos dolgok kezdenek tönkremenni a kocsiban, de akkor is, mi ez, ha nem Ghost int he shell?

Másodjára pedig a fűtött garázsból nem volt hajlandó kiállni a kicsike. Inkább lemerült az aksija.

Jó volt otthon. Most, hogy ezt írom, megint nagyon hiányoztok. Hiányzik a család, rokonság, barátok, ismerősök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése