2010. október 18., hétfő

Politikailag inkorrekt erkély

A lakást már pár képpel bemutattuk, most viszont kicsit bővebben szólnék az erkélyünkről. A nappalink végén egy szinte az egész falat elfoglaló, két szárnyú, eltolható ajtó vezet az erkélyünkre. Maga az erkély a nappalival majdnem azonos szélességű, körülbelül 4-5 négyzetméter alapterületű téglalap plusz negyedkör alapú épületrész. Gyakorlatilag a nappalink meghosszabbítása. A fenti jó elrendezés, valamint a szinte állandó meleg idő miatt jobban ki is használjuk.


Gyakran kihúzzuk egyes, vagy kettes fotelünket, és ott ücsörgünk egy kicsit. Távlati terveink közt pedig szerepel, hogy étkezővé alakítjuk egy kis asztallal és pár székkel.
A létesítmény az utcafrontra néz. Szerencsére egy csendes kis utcában lakunk, ahol nagy néha vonulnak csak el pucér nők. A sarkon egy iskola van. Az udvarán reggelente tornaórát tartanak, így ha csak passzív szemlélőként is, de mi is részt veszünk a reggeli tornán.



Mivel az épület, amiben lakunk egy kis dombon áll, el lehet látni az alacsonyabban fekvő épületek felett. A város látképében viszont nincs semmi extra.



A lakás nyugati fekvésű, de az erkélyről rálátni a sziget északi oldalán húzódó Kirenia-hegyláncra, mely csipkézett csúcsaival pazar látványt nyújt. Ebbe a gyönyörű látványba rondít bele a hegy oldalára festett hatalmas észak-ciprusi zászló, mely azért készült, hogy bosszantsa a déli oldal lakóit.



A zászló egyébként éjszaka villog, mint egy karácsonyfa. Tényleg ordenáré látvány, tuti elérte a célját.



Egyébként itt - teljesen nyilvánvalóan - ez a kérdés nagyon érzékeny téma. Éppen ezért, ennél mélyebben nem is szeretnék belefolyni a tárgyalásába. Aki többet szeretne tudni a dolog hátteréről, annak kiindulópontként figyelmébe ajánlom ezt az angol nyelvű cikket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése