2010. december 23., csütörtök

Híreink vannak

Múlt hét pénteken Zsófi egy újsággal a kezében jött haza. A The Cyprus Weekly aktuális száma volt nála. Mind a ketten nagyon megörültünk neki. Végre valami kicsit oldja a hírzárlatot. A helyi hírekről eddig ugyanis nem nagyon értesültünk.


Nem is tudom, mikor volt utoljára a kezemben nyomtatott sajtó. Úgy értem hírlap. Mióta itt vagyunk, a hvg.hu az elsődleges hírforrásom, sőt már otthon is elfoglalta az internetes sajtó az újságok helyét egy ideje. Régebben emlékszem mindig megnéztem a Népszabadság vezércikkeit, meg az Uj Péter cikkeket, de hol van az már.

Az újság – mint a címe is mutatja – hetilap. Jó vaskos 68 oldalból és több mellékletből áll. Nem hogy legyet, de madárpókot is agyon lehet vele csapni, ha kell. A tartalmat tekintve van minden, Világ, gazdaság, helyi hírek régiókra bontva, interjúk, satöbbi. A végén pedig az elmaradhatatlan sport rovat. Ehhez a számhoz járt egy Lifestyle, egy apróhirdetési és egy TV műsor melléklet.


Az egyes oldalakon ugyan sok a kép, és a hirdetés, de tartalomból így sincs hiány. Eddig igaz csak átlapozni sikerült, de amit elolvastam, az színvonalas írásnak tűnt. Jó dolog ám reggelente a kávé mellett kicsit újságot lapozgatni.
És ami a legfontosabb, rögtön a második oldalról megtudtam, hogy nemrég a szigeten járt Viktorunk is.


Mindez kereken két euróba kerül. Egy ideig biztos megvesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése