2010. december 20., hétfő

Óráskerék, karácsonyi vurstli

Mint a helyiektől megtudtuk, Nicosiában az óváros falainak lábánál minden év végén egy kisebb vidámparkot építenek. A vidámpark fő attrakciója, az óriáskerék, mely a mi ablakunkból is jól látszik. Korábban már jártunk ott biciklivel, de akkor csak körbenéztünk. Mivel idén ez volt az utolsó hétvégénk a városban, úgy döntöttünk, valamikor mindenképpen kipróbáljuk.


Miután körbesétáltuk a helyszínt, a kerékre és a Wild mouse nevű hullámvasútra fizettünk be. A kerékről szép kilátás nyílik a városra.


Kár, hogy Nicosia nem a legszebb éjszaka. A túloldal világító zászlóján, és az Hagia Sophián kívül nem nagyon van semmi látnivaló, amire egy rendes bagoly rácsodálkozhatna a levegőből.


A Wild mouse mókás egy szerkezet. Egy dézsába kell beülni, ami szabadon forog körbe saját tengelye körül. Ezt a forgó dézsát felvontatják jó magasra, majd legurítják egy kanyarokban bővelkedő sínrendszeren. Az el- és szívszédülés garantált, bár a pálya lehetne kétszer olyan hosszú. Jó kis hullámvasút, na Zsófi sikongatott rendesen.


Miután minden érdekeset kipróbáltunk, még „ettünk-ittunk”, ahogy az ilyen vurstlikban szokás. A karácsonyi hangulatnak kicsit a kárára vált, hogy itt nem ismerik a forralt bort. Talán jövőre kéne árulni, szerintem bejönne a helyieknek. A hideg egyébként megvolt hozzá. Pulcsit és nyári kabátot kellett vennem, hogy ne fázzak.


Összességében elég gyengécskének, és nagyon lehúzósnak éreztük ezt a parkot, nem nagyon ajánljuk senkinek. Karácsonyi hangulatért Bécsbe, jó vidámparkért meg nem is tudom hová kell menni.


Azért a kerék jól mutat az éjszakában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése