2010. december 13., hétfő

Semmi extra magas vízállással

A hétvégénk vásárlással telt. Ez van, semmi érdekességről nem tudunk beszámolni. Karácsonyi ajándékok után mászkáltunk. Találtunk mindenfélét, reméljük a címzettek örülni fognak neki, ha meg nem, a több mint kétezer éves újszülöttnél lehet majd reklamálni. Mi hárítjuk a felelősséget.

Mindezt most csak azért írom le, mert eddig az összes kalandos hétvégénkről beszámoltam, gondoltam úgy fair, ha elmesélem a kevésbé kalandosakat is.

Na jó, az élet sose lehet teljesen kalandmentes. Vasárnap estére minket is utolért, a magyar végzet. Azt hittük több mint ezerötszáz kilométerre Tiszától, Dunától, Kárpát-medencétől megúszhatjuk, de nem. Kicsi otthonunk amerikai konyhájában kiöntött a mosógép.
A dolog úgy történt, hogy már büdös volt az istenadta, ezért szódabikarbónás, főzőmosós, hosszított programos tisztítókúrát adtunk neki. Aztán láttuk ám, hogy az öblítésre a mosogatónkban emelkedik a vízállás. Volt nagy rikácsolás, szaladgálás, meregetés. Már majdnem homokzsákoltunk a nappaliban, de végül visszavonult az ár. Na, ezt ismételtük négyszer-ötször. A dolog pikantériája, hogy mindezt több szerencsés olvasónk végighallgathatta skypeon keresztül, élő adásban.

Megnyugtató hírként közöljük, hogy a többszöri árhullám levonulása után alapos mederkotrást végzett királyságunk vízügyi kancelláriája, minek köszönhetően további áradásokra nem kell számítani. Kitakarítottam a szifont, és nem Sanyi, nem egy spirálfüzet rugójával tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése