2010. október 7., csütörtök

Művészet az internet


„Attól, hogy nem értenek meg még nem vagy művész.”

Én igen is az vagyok. De ez a poszt mindenképpen. Vagy legalább a kép. Ha pedig nem értenétek, akkor elmagyarázom.
Az üres fal jelképezi a nagy semmit, a kép bal oldalán, a tévéállványunkon, dicstelen kartondobozban pedig látható az ígéret. Az ígéret az univerzumra, a mindenségre, 42-re, meg a kotyogós kávéfőzőre. Ezért hát a kép címe: A teremtés hajnalán, vagy valami ilyesmi.
Ma voltunk netért. Taxiba be, Cablenet ofiszba el, sor kivár, szerződés megköt, „bizalmatlansági depozit” befizet. Kész. Most már csak várni kell, hogy jöjjenek a szerelők, és a kis papírdobozból, na meg isteni mannából, vagy mittudoménmiből bevarázsolják az univerzumot a nappalinkba. A manna meg itt lassan érik, magyar fülünknek először értelmezhetetlen volt, mikor mondta a kedves ügyintéző hölgy, hogy maximum egy hónap, és jönnek a szerelők. Mennyi?! Annyi. Várunk. Várjatok, jövünk! Csigaszárnyakon repülünk felétek!

Bizalmatlansági depozitról meg csak egy nagyon hosszú bővített mondat. Ha nem vagy ciprusi, vagy nincs legalább jelópépöröd, - ami nagyjából egészéből ideiglenes letelepedési engedély -, akkor minden szolgáltató csúnyán néz rád, - és pofátlanul sok kauciót kér -, hogy ha eltűnnél, mint a kámfor, legyen ellensúlyozva a nemléted. Gondolom megjárták már párszor.

2 megjegyzés:

  1. Felénk neten rendeled meg a netet (ha van egy aktív telefonvonalad), kiküldik csomagban használati utasítással és összeszereled magadnak. Pár perc és már működik is. El voltam hűlve.

    VálaszTörlés
  2. Ez nekem a "küldj egy levelet a rendszergazdának, hogy nem működik a levelezőrendszer" tipusú 22-es csapdájának tűnik. Én már szerelném magamnak is, lassan lapáttal fogok biteket hazahordani, mert ez így nem állapot.

    VálaszTörlés